Is AI voor financiële dienstverleners een game-changer?

Is AI voor financiële dienstverleners
een game-changer?

AI en LLM modellen maken vele nieuwe toepassingen mogelijk voor financiële dienstverleners. Wij zijn dé kennispartner om goede ideeën mee uit te werken en Fintech prototypes of MVP's te realiseren.

Hoe we werken

AI en financiële APPs en services

Verhoogde Efficiëntie

AI automatiseert routinematige taken zoals validatie en communicatie, waardoor bedrijven tijd besparen en sneller kunnen opereren.

Verbeterde Beveiliging

Door gebruik te maken van AI voor fraude-detectie en risicobeoordeling, kunnen financiële dienstverleners transacties veiliger en betrouwbaarder maken.

Data-Gedreven Inzichten

AI-analyse van markttrends en klantgedrag helpt bij het maken van geïnformeerde beslissingen, wat leidt tot een betere dienstverlening.

Klantbeleving

AI stelt Fintech-bedrijven in staat om gepersonaliseerde diensten en 24/7 klantenservice te bieden, wat resulteert in een verbeterde gebruikerservaring.

AI voor financiële diensten

Impact van AI op financiële dienstverleners

AI geeft data meer waarde. Met nieuwe inzichten, op basis van openbare én besloten data, worden bestaande diensten verbeterd en innovaties bedacht.

Daarnaast zorgt AI voor efficiëntiewinsten. Door het automatiseren van routinematige taken, kunnen medewerkers zich concentreren op waarde creatie.

Tot slot maakt AI-technologie het mogelijk om operaties te schalen. Efficiënter klantcontact en snelle software ontwikkeling resulteert in nieuwe kansen.

Gebruiksscenario's van AI in Fintech

Op basis van de uiteenlopende kwaliteiten van GPT zijn er vele toepassingen denkbaar waarin en GPT werk over gaat nemen van hun menselijke collega's. Zie hiervoor ook de grafiek uit het onderzoek "GPTs are GPTs: An Early Look at the Labor Market Impact Potential of Large Language Models". We geven enkele toepassingen waarbij AI een grote rol gaat spelen:

Persoonlijk Financieel Beheer

  • AI-gestuurde robo-adviseurs

  • Budgettering en uitgavenanalyse

Risicobeoordeling

  • Geautomatiseerde realtime risicobeoordeling

  • Eerlijke en onbevooroordeelde evaluaties

Klantenservice en data

  • AI-chatbots en virtuele financiële adviseurs

  • Analyse van klantgedrag

GDPR, KYC en andere reguleringen

  • Geautomatiseerde documentverificatie

  • Anti-witwascontroles (AML & PEP)

Bekijk de AI onderzoeken

Lees de studies die de potentie van AI op financiële dienstverleners tonen. Integratiespecialisten zoals wij, hebben vele mogelijkheden gekregen om nieuwe financiële systemen en APPs te realiseren.

FinTech & SpartnerKrachtige AI innovatie.

FinTech & Spartner

Krachtige AI innovatie.

We werken al jaren aan FinTech en NeoBank software, van KYC suite met API integraties tot AI software voor het scannen van (juridische) documenten. Open het gesprek met Arne of Bart om te sparren over jouw toekomst.

Neem contact op.
Hans Lugtenberg

“Afspraak is ook echt afspraak”

Yield.inc is een nieuwe vermogensbeheerder in Nederland waar het accent ligt op een excellente klantbeleving, duurzaamheid en technologie. Toen wij voor de vraag stonden om ons platform in huis te ontwikkelen of met een partner zijn wij in contact getreden met Spartner. Wij staan nog steeds 100% achter de keuze voor Spartner want; het eigendom van de sourcecode ligt bij ons en bij Spartner is afspraak ook echt afspraak of het nu gaat over de oplevertermijn of over het afgesproken budget!

Hans Lugtenberg Partner at Yield Inc.

Jurjen Terpstra

“Pragmatische en flexibele samenwerking”

Spartner heeft voor ons een maatwerk portaal gemaakt voor de subsidieverantwoording van grootschalige samenwerkingsprojecten. Dit stelt ons en onze partners in staat om in een gezamenlijke omgeving op een veilige, inzichtelijke en beheersbare wijze hun plannen uit te voeren en te verantwoorden. De pragmatische en flexibele samenwerking met Spartner heeft ervoor gezorgd dat we in korte tijd een functionele een klantvriendelijke omgeving hebben gerealiseerd.

Jurjen Terpstra Managing Partner at Wecreate Consulting

Patrick Ryan

“Professional fintech software development”

Spartner has delivered the world's most advanced KYC services management system.

Read more

Patrick Ryan Founder KYCnet

Marco Caspers

“AI en machine learning als juridische tools”

We droegen de ontwikkeling van Lynn in 2020 over aan Spartner. Het Lynn platform krijgt dankzij de snelle doorontwikkeling een steeds centralere rol in de juridische wereld.

Read more

Marco Caspers Software Development Manager bij Lynn Legal

Maarten Bremer

“Innoveren in hét digitale identificatie netwerk van Nederland en Europa”

De proactieve aanpak van Spartner was doorslaggevend voor het doorgronden van het complexe eHerkenning netwerk.

Read more

Maarten Bremer CTO / Founder Ensured

Niels Winters

“Innoveren in juridische technologie”

Als juristen met kennis van IT hechten we veel waarde aan kwaliteit; zowel van de code als van het proces. De hoge standaarden en betrouwbaarheid van Spartner geeft ons de capaciteit om doorlopend innovatieve features te creëren.

Read more

Niels Winters Directeur JuriBlox

Veelgestelde vragen.

Heb je interesse in samenwerking, maar zit u nog met enkele prangende vragen? Deze snelle Q&A biedt wellicht uitkomst.

Naast Ai, wat is jullie specialisme?

Samengevat zijn we in staat om vrijwel ieder software innovatie te realiseren. Van het business plan tot een prototype of hoogwaardige applicatie. We ontzorgen bij vrijwel iedere software oplossing voor LegalTech, MedTech, FinTech, e-commercy en industrie systemen.

Qua tools noemt men dit vaak een webapplicatie, portal, platform, patiëntendossier, 3D builder, AI tool, ERP, boekingssysteem, API-integratie, CRM, bot, middleware of APP.

In welke technologieën zijn jullie gespecialiseerd?

Ons team bestaat uit architecten, consultants, UX-ers en full-stack developers. We zijn bedreven in zowel backend- als frontend-ontwikkeling, van concept naar volwaardig plan van aanpak.

Voor backend maken we vaak gebruik van PHP/Laravel, .NET, C# of Python. De data van de applicatie wordt opgeslagen in SQL (MySQL, PostgreSQL) of NoSQL (MongoDB, Elasticsearch, Redis) databases.

Aan de frontend-zijde werken we met krachtige technologieën zoals JavaScript, Livewire, TailwindCSS, Vue.js, ThreeJS, TypeScript, Nuxt.js, Flutter, React (Native) en Angular. UX/UI-ontwerpen creëren we met behulp van Adobe XD, Figma, UXPin of Photoshop.

Dit is slechts een greep uit ons expertisegebied. Van Azure DevOps tot AMQP op AWS of TransIP, we gaan graag dieper in op de technologieën die het beste aansluiten bij jouw behoeften.

Ludiek idee, klik eens op die knop.

Hoe realiseer je de potentie van AI?
Kan mijn bedrijf winnen met innovatie?
Spartner heeft de antwoorden.

Boek een call

Bart Schreurs
Business Development Manager

We hebben je bericht ontvangen! We nemen zo snel mogelijk contact op! Er ging iets mis tijdens het versturen van je bericht, controleer alle velden.